Снимка: Reuters
fallback

Американското Управление за транспортна сигурност (TSA) няма да допуска мобилни телефони и други електронни устройства при полети до САЩ, ако те не са заредени, съобщи управлението, цитирано от Ройтерс.

Новата мярка е част от обявената миналата седмица от  федералната агенция кампания за повишаване на сигурността във връзка с опасения, че базираната в Йемен групировка "Ал Кайда на Арабския полуостров" и ислямисткият Фронт "Нусра" - клон на Ал Кайда в Сирия - готвят атентат на самолет, посочиха американски  висши представители.

Съгласно повишените изисквания агенти по сигурността може да поискат от пътниците на дадени летища да включат електронните си устройства на контролния пункт и ако те не са захранени, няма да се допускат на борда, посочва управлението.

Новото правило се отнася за мобилни телефони, таблети, лаптопи и други устройства, които биха могли да се използват като бомба. Обект на специално внимание са смартфоните като "айФон" на "Епъл" и "Галакси" на "Самсунг" при директни полети  до САЩ от Европа, Близкия изток и Африка.

Управлението настоява също за по-обстойни проверки на  обувките на пътниците и за по-широко ползване на апаратура за засичане на взривни устройства. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Какви мерки затягат, терористите отдавна са минали на взривни вещества, които не се засичат от скенерите.

7

А стига бе...

преди 9 години

Терористи???? Даже Ал Кайда е пионерска организация пред САЩ и неговото ЦРУ------ терорист 1 в света.......

6

Т.Ю.Т.

преди 9 години

В момента САЩ са комунистическа държава-подслушвания на цял свят,подслушва и обикновенните хора,полицейщината е на почит,политически съдебни дела-даже с/у чужди граждани,тълкуване на меж.право по свой начин и в свой интерес,поставяне на свои условия на почти всички държави по-света,вмешателство във вътрешната политика и живот на всички държави и т.н. И всичко това го оправдават с една дума-тероризъм.А кой ги създаде тези терористи-Б.Дом упорито мълчи-важното е че има враг,с когото се оправдават.

fallback