Снимка: архив, Reuters

Четирима души са ранени тази нощ с изстрели от травматично оръжие на площад "Независимост" в Киев - прочутия Майдан, където демонстранти вече над половин година продължават протестната си акция. Това съобщи украинската агенция УНН, като се позова на вътрешното министерство, предаде ИТАР-ТАСС.

Лекари от столична болница информирали милицията за докараните четирима ранени, които получили медицинска помощ и напуснали самостоятелно лечебното заведение.

Милицията разследва случая. Според киевски медии става дума за активисти от т. нар. самоотбрана на Майдана, нападнати от неизвестни с качулки, добавя ИТАР-ТАСС.

РИА Новости цитира украинската агенция УНИАН, според чиито непотвърдени данни в нощния сблъсък са загинали трима души.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви неотдавна, че е предложил на демонстрантите да освободят за автомобилно движение булеварда, преминаващ през площада, и да се преместят временно в някой санаториум или детски лагер наблизо. Градоначалникът опроверга обаче твърденията, че участниците в протестното движение ще бъдат отстранени със сила, напомня ИТАР-ТАСС.

Украинската телевизия Пети канал информира по-рано, че участниците в протеста напускат централния столичен площад и се местят в архитектурния комплекс "Киевска крепост", тъй като други демонстранти, настанили се на Майдана, "дискредитирали неговите идеи", отбелязва РИА Новости, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase