Американският президент Барак Обама и италианският премиер Матео Ренци, Снимка: Reuters
fallback

Съединените щати съобщиха, че може да наложат нови санкции на Русия, ако Москва не направи повече за деескалацията на напрежението в Украйна, предаде Ройтерс.

В телефонен разговор Барак Обама и италианският премиер Матео Ренци "постигнаха съгласие да наложат нови санкции на Русия, ако тя не успее да предприеме бързи мерки за намаляване на напрежението в Източна Украйна", където боевете между армиятаи проруски бунтовници отнеха живота на повече от 400 души от април, съобщи в комюнике Белият дом, цитиран от Франс прес.

Двамата лидери "подчертаха необходимостта Русия да използва своето влияние върху сепаратистките групи, за да ги убеди да спазват примирието и да прекрати изпращането на оръжия на бойци през границата", се казва в комюникето.

Те подчертаха "необходимостта украинското правителство и сепаратистите да продължат преговорите по прилагането на мирния план, предложен от президента" Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 9 години

Обонго маимуната да бъде обесен на червения площат ,и това събитие да се транслира по всички телевизии

48

РУСИЯ

преди 9 години

Абе ,господа триполови еврогеичета,как може да си помислите,че Руския мужик и солдат ще се подчинят на янките,обичащи да гледат *** да им оправят белите жени и еврогеиовете триполови ? Мъжкар Руски срещу геи и триполов янки.Помислете сами.Кои кого????????????

47

Не е пропаганда

преди 9 години

Току що прочетох едно заглавие в един Руски сайт: Китайский миллиардер раздал деньги и еду тысяче малоимущих американцев И това доживях, бедния Китаец да храни богатия Американец. Свят като цвят. Ха наздраве госпожи и господа. Всичко в този свят е превратно. Това го еразбрал още отец Паисий - за величието и падението на царствата.

fallback