Снимка: Reuters
fallback

Американският вицепрезидент Джо Байдън се консултира за ситуацията в Ирак с лидерите на Турция и Бахрейн, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

В телефонен разговор с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган Байдън изрази съжаление от действията на свързаната с Ал Каида организация "Ислямска държава в Ирак и Левант" (ИДИЛ).

Вицепрезидентът разговаря и с краля на Бахрейн Хамад бен Иса Ал Халифа, като двамата се съгласиха, че лидерите в Ирак трябва да се откажат от религиозното сектантство, за да преодолеят заплахата от ИДИЛ. Крал Хамад е сунит, но населението на Бахрейн е предимно шиитско, каквото е в Ирак.

Междувременно стана ясно, че Русия смята, че Съветът за сигурност на ООН трябва да се заеме с проблема с нелегалния износ на петрол от терористи от Ирак и Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.

Изявление в този смисъл направи пред журналисти руският посланик в ООН Виталий Чуркин. Той посочи, че доходите от нелегалния износ на петрол от Ирак и Сирия се използват за финансиране на тероризма в региона, включително на набиращата сила джихадистка организация ИДИЛ.

На среща на Съвета за сигурност, посветена на ситуацията в Близкия изток и протекла при частично закрити врати, е било отбелязано, че дейността на терористите не се ограничава в рамките на отделни държави.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

tyr4in

преди 9 години

До ***;1:- bravo be pi4 dobra logika : po dobar si ot dosta giayri

10

shop

преди 9 години

TYRCIA si ostava regionalna sila i na balkanite i v azia i xamerikancite dobre se orentirat da sa v dopri otnoshenia s tex i nie triabva da se y4im i razberem 4e po dobre da sme v dobrosasetstvo otkolkoto da mrazim vsi4ki i vsi4ko - vse pak nie po4ti niamame armia te lovdzite sa pove4e.

9

Новинар

преди 9 години

Вицепрезидентът разговаря и с краля на Бахрейн Хамад бен Иса Ал Халифа !!!!!!!!!----------------------Намерил със кой да се консултира Байдън :))))) Краля на Бахрейн е поредния камилар, узурпирал престола и мачкащ предимно шиитското население на страната !!!! Този е на власт благодарение на USisreal и Саудитския крал който през 2012 прати армията във Бахрейн за да спаси краля /камиларя/ на Бахрейн !!!! И този ще дава акъл ?????

fallback