fallback

Сепаратистите в Източна Украйна отхвърлиха мирния план на президента Порошенко. Държавният глава предложи огънят да бъде прекратен за 7 дни, но сепаратистите отговориха, че Порошенко няма власт в Източните райони.

Както Dnes.bg съобщи, украинският президент Петро Порошенко в петък обяви едноседмично примирие и спиране на огъня срещу проруските сепаратисти, но и ги предупреди да не използват това време, за да се подготвят за нови военни действия.

"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко.

В Москва отхвърлиха примирието като ултиматум срещу сепаратистите, а не като мирно предложение.

Порошенко, който встъпи в длъжност преди три седмици, нареди на армията да спре огъня.

Киев поиска от Русия да обясни защо увеличава концентрацията на жива сила и военна техника до границата с Украйна, съобщава МВнР на Украйна, цитиран от Интерфакс.



Още новини от света вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

АРХАНГЕЛ

преди 9 години

Генералната линия е една- Путин ВЕЧЕ е водач и икона на всички мислещи хора, които осъзнават сатанистката същност на глобалния неолиберализъм! Това е! Скоро негови фенове ще има по целия свят- пт Ванкувър до Владивосток и от Берген до Кейптаун! БОГ ДА Е С НЕГО!

136

Анонимен

преди 9 години

Това са истински патриоти и герои !!!! Браво ! СЛАВА РОССИИ !!!!!!!

135

ДО 180

преди 9 години

Сепаратизъм от латински (separatio) означава разделям.Тези които искат да се отделят използват думите свобода и самоуправление а противниците им използват термина"сепаратизъм" и влагат отрицателен смисъл. Ботев и Левски !!!!!!!!

fallback