Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters
fallback

Спасителната помощ, предоставена на Гърция, е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна, която е изпаднала в дълбока икономическа и политическа криза, заяви европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес.

"Ако искаме да помогнем на Украйна, страна с население от 45 милиона души, Гърция е просто дреболия в сравнение с това", каза Йотингер по време на посещение в Словакия, след като Русия преустанови доставките на газ за Украйна.

Еврокомисарият за енергетиката предупреди, че помощта за бившата съветска република не може да бъде осигурена само за едно лято. "Това ще изисква помощ в размер на милиарди, с участието на нашите данъкоплатци и избиратели, на Европейската комисия, Съединените щати, Канада и Международния валутен фонд", подчерта той.

В същото време Йотингер предупреди, че цената на евентуалната гражданска война и на разделянето на една толкова голяма страна "ще е несравнимо по-висока".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

68

преди 9 години

До stefan.Това със завладяването на Русия е фоляма глупост. Никой не е успявал, не че е невъзможно, вероятността да се случи е нищожна!!!

44

Анонимен

преди 9 години

Пак ще започнат да печатат пари и да ги раздават,пак ние ще им плащаме инфлацията,Аман от таз недомислена европа

43

А

преди 9 години

Невероятно сплотен форум.!!!

fallback