Снимка: архив, Reuters
fallback

В централната китайска провинция Хунан е регистрирано масово отравяне на над 300 деца. Причината според първоначални оценки на властите вероятно са опасните вещества, изхвърлени в атмосферата от разположения наблизо химически завод, съобщи агенция Синхуа, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Открито е олово при изследванията на децата от град Дапу, направени заради оплаквания от неразположение. Според лекарите средното съдържание на тежки метали в кръвта на децата превишава три пъти нормалното равнище.

Химическият завод временно е затворен и в него тече служебна проверка.

Наднорменото наличие на олово в организма може да доведе до  сериозни заболявания на нервната и репродуктивната система, както и повишено кръвно налягане. В най-тежките случаи отравянето с олово причинява гърчове, кома и смърт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Мария

преди 9 години

Също и във Балгария трябва да се затворят въглешнитецентрали,понеже те за ток помагат а народа тровят.Яда се проверят наще деца покраи въглешните централи дали и те не са натровени.Ами като правиш нещо добро на народа не прави 3 зло,така са и наше кюмурените централи и трЯбва да се затворят веднага.

24

Diko

преди 9 години

Работя с китайци - това са едни роби, нямате си идея по колко часа работят, малко време за почивка, всичко се пренася на ръце... и това е жесток ред, наложен от техните началници, които също са китайци!Някои от тях са ми разказвали какво е там, предупредиха ме да не ям нищо, произведено в Китай, всички отрови се изхвърляли в почвата, реките, морето и въздуха! Не ми хвалете Китай !

23

О,Бобий,о,мислителю

преди 9 години

Ако не бяхме патили социализъм, ние щяхме да си произвеждаме стоки на нивото на марковите западни, а каквото не произвеждаме, щяхме да си го внасяме в оригинал, а не ментета! Не забравяй какво е било реалното ниво на заплати и цени в Царство България около 1939г.Не пренебрегвай реалностите - какъв щеше да е стандартът ни, ако някои, с обединени усилия, не бяха съсипали Германия, използвайки Русия и нейния народ като маша.Китайските маратонки?От заводите на червената олигархия?Печалбата е за нея

fallback