Снимка: БТА
fallback

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел изразиха в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин сериозното си безпокойство от продължаването на сраженията в Украйна, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на комюнике на Елисейския дворец.

Oще по темата
Тримата лидери се чуха днес следобед, след като 49 украински войници загинаха тази сутрин при свалянето на военнотранспортен самолет от проруски сепаратисти над източния град Луганск.

Оланд и Меркел наблегнаха колко е важно да бъде прекратен огънят в Украйна и да бъдат създадени условия за намаляване на напрежението в страната, включително чрез спиране на прехвърлянето на хора и оръжия през руско-украинската граница и призоваване на бунтовниците да сложат край на борбата.

Френският президент и германският канцлер освен това подчертаха необходимостта от уреждане на газовия спор между Русия и Украйна.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на Оланд и Меркел, посочи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Тримата лидери са обсъдили и планираното сключване на споразумение за асоцииране между Европейския съюз и Украйна, както и някои аспекти на взаимодействието при подготовката на резолюция на Съвета за сигурност на ООН за уреждане на украинската криза.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Имани

преди 10 години

"Европейската гора се среща с аэиатската степ"!!!:-))) Не си спомням, къде го четох това???

21

анонимен

преди 10 години

Муцко германска ти нямаш право да вземаш отношение за проблемите в Украйна в тази изкуствено създадена държава и да признаваш фашисти, знаеш, че вие сте били бити през първата и втората световни войни, а третата няма географски да съществувате, по-добре духай на Путин да не ви унищожи отколкото на Обама който ще ви предаде !

20

Анонимен

преди 10 години

Сигурно броят и украйнските войници изпратени на смърт с ИЛ-а в Луганск от управляващата фашистка хунта, подстрекавана от САЩ в разрез с интересите и убежденията си. Корумпирани фашистки ***!

fallback