Снимка БТА
fallback

Ирански представители ще се срещнат утре с представители на САЩ и Европейския съюз в Женева, съобщи пред държавната телевизия иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи, цитиран от Ройтерс.

"Утрешната среща с американците ще бъде тристранна, на нея ще присъства и Хелга Шмид, заместничката на ръководителката на европейската дипломация Катрин Аштън", посочи Арагчи.

Отделните консултации със Съединените щати са необходими, след като преговорите по ядрената програма на Техеран навлязоха в "сериозна фаза", изтъкна Арагчи, който е и един от основните ирански преговарящи, цитиран от Франс прес.

Иран обяви, че в понеделник и вторник ще има безпрецедентни отделни официални разговори със САЩ, за да се ускорят преговорите по ядрената програма, които в момента срещат спънки.

Двустранна среща с представители на Русия е предвидена за сряда и четвъртък в Рим. Дипломатическото ведомство в Техеран посочи, че ирански дипломати подготвят и други двустранни разговори с други членове на групата 5+1 (САЩ, Русия, Китай, Франция, Великобритания и Германия).

За първи път Иран ще води разговори извън рамките на преговорите с великите сили, чиято цел е да се подготви всеобхватно споразумение по иранската ядрена програма и отмяната на международните санкции преди крайния срок, 20 юли.

Начело на американската делегация в Женева ще бъде първият заместник-държавен секретар Уилям Бърнс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

verno li ne mi razbirash glupako))))))

5

cecko2497

преди 10 години

Вземи поне пиши на кирилица, че не ти се разбира. Извинявай ако си от тия дето се дупят по 6 пъти на ден ти е простено иначе грозна картинка....Ама най-вероятно си от тях като гледам как яростно ги защитаваш.

4

Анонимен

преди 10 години

AX JALYK CECKO A BYLGARITE V STARA KUBRATOVA BYLGARIQ DETO SA MIUSIULMANI V RUSIQ KVI SA TI BRE GLUPAKO

fallback