Снимка: Reuters
fallback

Най-вероятната причина за изчезването на малайзийския пътнически самолет Боинг 777-200 е свършване на горивото, след което самолетът е паднал в Индийския океан. Това заявиха днес експерти от австралийската агенция за транспортна безопасност след анализ на спътникови данни, публикувани в доклад на малайзийските власти, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Според тези данни постъпващите ежечасно в спътник звукови сигнали от самолета са станали нередовни преди окончателното изчезване на връзката със самолета. Това води специалистите до предположението, че електронната система на Боинга на няколко пъти е отказвала заради недостиг на гориво.

Освен това австралийските експерти отбелязват, че зоната на издирване на самолета в Индийския океан се пресича с единствения авиационен маршрут в района, който свързва австралийското пристанище Пърт с Кокосовите острови. Според специалистите е възможно самолетът да се е движил по този маршрут на автопилот, а екипажът може би е бил в безсъзнание, пише БТА.

В нощта на 7 срещу 8 март пътнически самолет Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии с 227 пътници и 12 души екипаж на борда, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна от радарите на авиодиспечерите. До момента опитите за откриването му са безуспешни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

пилот

преди 9 години

Олеле малееее. Хора вървете да се лекувате... Много филми гледате....Или май ви е скучен живота и се занимавате с глупости...

18

men

преди 9 години

има имена бе бате. китайци от фирма за електроника ползваща се във военните технологии. цялата фирма е на самолета почти. няколко дена преди полета са подали патент за няква изродска технология. потърси и ще намериш.

17

men

преди 9 години

ами да едва ли лети още 2 месеца по късно. пушак и огледалца.

fallback