Снимка: Reuters

Почина четвъртата жертва на вчерашния атентат в Брюксел, съобщиха медиите в Белгия.

Портиерът на Еврейския музей в града, прострелян вчера, бе приет в много тежко състояние в болница и е издъхнал днес следобед. Останалите загинали на място са двама туристи от Тел Авив и французойка, работела в музея на доброволни начала.

Още по темата
Както Dnes.bg писа вчера, около 16.00 ч. българско време, автомобил е спрял край паркираните коли пред входа на Еврейския музей в белгийската столица. От него са слезли двама мъже, които оставили на земята чанти и открили огън по преминаващите.

Издирването на стрелеца продължава, той все още е на свобода и въоръжен, а самоличността му не е установена. По всяка вероятност става дума за "вълк единак" по израза на специалните служби, пише БТА.

Министърът на външните работи Дидие Рейндерс, който вчера бе сред първите, пристигнали на мястото на атентата, разпространи съобщение, с което благодари на многобройните си колеги, изразили съболезнованията си на цялата белгийска общественост. Очаква се в близките часове полицията и прокуратурата да разпространят фоторобот на атентатора.

Следствието призовава свидетелите незабавно да се обадят в полицията, тъй като съдействието им е от ключово значение за установяването и задържането на извършителя.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase