Снимка: YouTube
fallback

Освободени са шестимата ирански младежи, които вчера бяха задържани заради това, че са качили в YouTube видеоклип, в който танцуват на фона на парчето "Happy" на американския изпълнител Фарел Уилямс, превърнало се в световен хит, съобщи Ройтерс.

Клипът показва трима мъже и три жени, които са с непокрити коси. И шестимата са били задържали за "крайно неприлично поведение", съобщи единият от тях в онлайн пост.

Oще по темата
Арестът им предизвика възмущение сред феновете на песента и на самия Фарел.

Случката е показателна за битката, която се води между консервативните иранци и тези, които се надяват, че президентът Хасан Рохани, който е за подобряване на отношенията със Запада, ще либерализира и обществения живот в Ислямската република, отбелязва Ройтерс.

Вчера иранската държавна телевизия показа шестимата задържани, които изразяват съжаление. Източник, близък до младежите, каза, че те са пуснати под гаранция и е възможно да бъдат съдени, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

TRAKIEC

преди 10 години

HM....... HAH NEZNAEH CHE BULGARITE SA BILI KAFQVI(KATO KYURDITE) NO HAHA STRANNO ZASHTO SE RADVATE....... TO NE E MNOGO ZA HVALENE TVA CHE GI PRAVITE RODNINI S KYURDSKITE URODI.........

9

Анонимен

преди 10 години

До *Всъщност българи и иранци имат общ произход. Прабългарите не са дошли от Иран, а от същото място от което са дошли иранци - планините Хиндукуш между Индия и Пакистан.

8

*

преди 10 години

Ау , къда гледа моралната полиция , жените не само са не с непокрити коси , ами даже са с клинове ...Ха-ха , били приличали на нас ...А всъщност е обратното българите са с ирански произход . На нас разбира се на кого другиго

fallback