Снимка: Американската мисия в НАТО
fallback

Американското правителство публикува нови спътникови снимки, на които според него се вижда, че руски сили са продължили да бъдат близо до украинската граница през последните дни, опровергавайки руските твърдения, че те са били изтеглени, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Президентът на Владимир Путин обяви миналата сряда, че силите са преместени, но НАТО и САЩ заявиха, че не са видели признаци за руско изтегляне от границата.

Снимките от търговски спътник, които бяха публикувани от Държавния департамент и в акаунта на американската мисия в НАТО, показват това, което прилича на около 20 руски хеликоптера в Белгород, близо до украинската граница на 9 май, отбелязва Ройтерс.

Освен тях американското правителство публикува друга снимка на същия район от 26 март, също показваща хеликоптери. На по-ранна снимка от 22 март не се виждат никакви хеликоптери в района.

Втора спътникова снимка, направена в района на Ростов на 12 май, в рамките на 75 км от границата с Украйна, показва според американското правителство група руски бронирани машини. Те са там и на по-ранна снимка от същия район с дата 23 март, посочва Ройтерс.

Когато НАТО публикува подобни спътникови снимки през април, показващи струпване на руски военни сили край границата с Украйна, руски представител оспори автентичността им, заявявайки, че са направени миналия август.

Това твърдение бе отхвърлено от представители на НАТО, които казаха, че снимките са скорошни, допълва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

261

Russia umrq

преди 9 години

Nato ako reshi da pradne shte izrine cqla Rusia. Budjet na NATO - 1 TRILION na Rusiq 10 da ne i 20 pati po-malak *** basi tupite ladi, cqlata Rusiq trqbva da izteglqt ako qdosat NATO!!!

260

tt

преди 9 години

Ако аз бях на мястото на Путин,щях да разположа срещу триполовите не само хеликоптери,но и ракети с ядрен заряд и бомбардировачи,за да подмокрят гащите съществата с пола,брада,които не знаят от кои пол са.

259

Marian

преди 9 години

Ами САЩ настаниха войски в Полша , и в Украйма вкараха спец.Blachwater ,"Убийци на мирно население ".Те не заплашват ли Русия . Та даже и в Черно море.Какво търсят на хиляди мили от държавата си ?Пък поставят и условия , къде другите да си държат хеликоптерите ,да на са ги закарали в САЩ!

fallback