Снимка: Reuters
fallback

Организаторите на спорния референдум в две източноукраински области – Донецка и Луганска, съобщиха, че около 90 на сто от участниците са се обявили за независимост, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Според все още неокончателните резултати между 94 и 98 на сто от избирателите в Луганска област са гласували за независимост. По-рано днес бе съобщено, че в Донецка област привържениците на независимостта са били 90 на сто.

Проруските сепаратисти, които организираха допитванията, казаха, че окончателният статут на двете области ще бъде обсъждан по-късно и че не изключват възможността за отцепване от Украйна или анексиране от Русия.

Централните власти в Киев и Западът осъдиха референдумите като нарушение на местното и международното право и обвиниха Москва, че подклажда неподчинението с възможната цел да заграби още територии седмици след анексирането на Крим, посочва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

До 75

преди 10 години

Печатна грешка,чоджум.А ти от кой нужник изскочи?

56

до 65

преди 10 години

Трият те защото си *** и неграмотен. Откъде я измисли тая кирЕлица, че чак толкова се палиш за нея.

55

Анонимен

преди 10 години

В Мариуполе зарегистрировано 344721 избирателя. Доступно 4 избирательных участка, работающие с 8:00 до 20:00. Для того, что бы референдум состоялся, должны проголосовать >50% или 172361 человек. 43091 чел. на участок. 3591 чел. в час. 60 чел. в минуту. 1 чел. в секунду

fallback