Сефер Чалънак, снимка:www.hurriyetdailynews.com

Турчин, убил две от бившите си интимни приятелки, обяви в телевизионно предаване, че си търси нова партньорка, съобщи турското англоезично издание "Хюриет дейли нюз", цитирано от БТА.

62-годишният Сефер Чалънак шокира водещата и публиката в реалити предаване, излъчване по телевизия Флаш ТВ, като спокойно обяви, че е убил предишните си две жени, и подчерта, че в момента той е "най-честният човек, търсещ нова съпруга".

Чалънак два пъти е освобождаван от затвора, без да излежи целите си присъди заради амнистия от правителството.
Турчинът сключил брак с първата си жена, когато и двамата били на 17-годишна възраст. Поведението на съпругата му обаче много се променило и той много я ревнувал, след което я убил.

Излежах присъдата си. Бях освободен след 4 години и шест месеца в затвора заради амнистия, макар да бях осъден на близо 14 години затвор, поясни Чалънак.

След като бил пуснат от затвора, той сключил брак с друга жена, с която имали две деца, но впоследствие се развели. След развода Чалънак имал авантюра с омъжена жена, която му обещала да се разведе, но не го сторила, след което той я убил.

Водещата на програмата по Флаш ТВ помолила възрастния мъж да напусне студиото, след като чула историите му, той обаче казал, че е "жертва на съдбата".

Председателката на Групата за мониторинг на медиите Хюлия Танръйовер посочи след скандалното предаване, че срещу шоуто може да бъдат предприети съдебни действия, както и че трябва да  се проверява дали гостите в програмата имат криминални досиета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase