Снимка: Ройтерс

Поне три от пострадалите в американски цирк акробатки са в критично състояние днес сутринта, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на болницата.

Още по темата
Пострадалите изпълнители - осем жени и един мъж в цирка "Ринглинг брос енд Барнъм енд Бейли" в Роуд айлънд са от САЩ, Бразилия, България и Украйна.

Осем от тях са от трупата Медейрос. В критично състояние са Даяна Коста, Юлиса Сегрера и Стефани Невис. Състоянието на Виктория Медейрос и Виктория Лякова е сериозно.

Саманта Питард, Свитлана Баланичева и Уинди Невис са в добро състояние. Още трима души са ранени при инцидента, но болницата не посочва имената им, нито състоянието им.

Акробатките са пострадали при срутването на платформата за номера им от шоуто "Легенди", при който осем жени висят "като човешки полилей на косите си" от 10 м височина. Те са паднали върху мъж на земята.

Номерът и механизмите са замислени от съпрузите Андре и Виктория Медейрос, посочи в. "Бостън глоуб".

В залата е имало 3900 зрители, много от които деца.

Разследващите тежкия инцидент в цирка са установили, че скоба, която е трябвало да държи изпълнителките на рисковия номер към покривните наклонени греди, се е счупила, предаде Асошиейтед прес.

Федерални инспектори по безопасност на труда сега се опитват да установят защо това е станало.

Няколко души на земята също бяха ранени в инцидента, когато изпълнителките паднаха от голяма височина в неделното шоу.

Говорител на компанията собственик на цирка заяви, че нито една от травмите не изглежда животозастрашаваща.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase