Снимка: архив, Reuters
fallback

Министърът на отбраната на Чехия по време на визита в САЩ обвини Украйна в пасивно отношение към собствената си сигурност, предаде РИА Новости, като се позова на Радио Свобода.

Oще по темата

Мартин Стропницки заяви, че Западът не може да помогне на Украйна, ако тя продължи да се отнася към собствената си сигурност прекалено пасивно.

 "Нямаме възможност да бъдем навсякъде и да уреждаме всичко, особено когато страната, която има проблеми със сигурността, сама се отнася към това пасивно", заявил Стропницки във Вашингтон.

По думите му това мнение било изказвано по време на много негови разговори с американски политици и в значителна степен към него се придържа и президентът Барак Обама.

Стропницки добавил, че украинската криза принуждава международната общност да преразгледа отношението си към отбранителните блокове и структури, в частност към НАТО, и че американските политици във връзка със събитията в Украйна призовават страните членки, включително Чехия, да увеличават финансирането на отбранителните си ведомства.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

perkos

преди 9 години

ne samo zakazana ami za sapun

36

perkos

преди 9 години

До Анонименti tur4in li si va glipak

35

пенко

преди 9 години

До АнонименБраво щом руснаците за теб са *** ти си велик шахматист

fallback