Роб Форд. Снимка: Ройтерс
fallback

Кметът на най-големия канадски град Торонто Роб Форд, обяви, че излиза в отпуск, за да се лекува от алкохолизъм, предаде Асошиейтед прес, цитирайки съобщение от неговия предизборен щаб. Той ще отсъства по време на предизборната кампания, в която кандидатства за преизбиране във вота, насрочен за 27 октомври.

Oще по темата

"Имам проблем с алкохола и с пристрастията, предизвикани от неговото въздействие. Опитвах се да се боря самостоятелно с този проблем през миналата година и разбрах, че ми е нужна помощ от професионалисти. Длъжен съм да се оправя. Обичам жителите на Торонто. Щастлив съм да бъда ваш кмет и се надявам, че ще продължите да ме поддържате", се казва в заявлението от негово име.

То идва малко, след като в сряда в. "Глоуб енд мейл" съобщи,че журналисти са видели поредния видеозапис, на който се вижда как Боб Форд взема наркотик, приличащ на кокаин, в мазето на сестра си. Записът им бил продаден за голяма сума от наркоман и бил направен в събота сутринта.

Форд призна през ноември м.г., че употребява наркотици, като добави, че това ставало в моменти на алкохолно опиянение, но каза също, че не изпитвал наркотична зависимост.

Съобщенията за неговите проблеми с алкохола и дрогата се появиха още през май миналата година, когато няколко медии съобщиха за съществуването на видеозапис, на който се вижда как кметът пуши крек със стъклена тръба. Избухна скандал, но Форд отказа да подаде оставка, като отрече съществуването на записа.

Шефът на полицията в Торонто Бил Блеър обаче обяви, че неговите подчинени са успели да открият този видеофайл в един от компютрите, онфискувани по време на обиск срещу наркобанда.

Тогава Форд смекчи тона и каза в интервю, че "е правил грешки и поднася извинения" на своите близки, колеги и на жителите на града, но пак отказа да подаде оставка. Той дори поиска видеозаписът да бъде публикуван.

А през януари т.г. той първи се регистрира като кандидат за кмет и обяви желанието да се бори за преизбиране под мотото за "втори шанс".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

st

преди 9 години

Хахахха споко Роб и в Бг-то има много като тебе.

16

Анонимен

преди 9 години

На краварите не им писна да се излагат.

15

Градабанабър

преди 9 години

Алкохолизъм или наркомания?В западната преса това го наричат "лечение на зависимост от наркотични вещества".Цитирам почти дословно заглавието на статия на BBC с днешна дата, даже снимката е същата. Никъде не се споменава думичката "алкохол" (alcohol), даже търсих с търсачката.И поради що се срамите да назовете нещата с истинските им имена? Поради що се свените да преведете ПРАВИЛНО, НЕ ТОЧНО, ПРАВИЛНО едно заглавие?И трябва да ви вярвам, че тази тлъста *** е само алкохолик?ПФУ, драскачи!

fallback