Генадий Кернес. Снимка: архив, Reuters
fallback

Тежко раненият при покушение кмет на Харков Генадий Кернес е приет в стабилно състояние днес в болница в Израел, където бе прехвърлен със самолет през изминалата нощ. Това съобщи Ройтерс, цитирайки служител от болницата в Хайфа, където той е бил настанен.

"Това е единственото, което можем да кажем в този момент", каза служителят.

Oще по темата
ИТАР-ТАСС уточни , че Кернес е в частната клиника "Елиша" и според цитиран от агенцията източник в болницата "не се нуждае от допълнителни операции".

"На постъпилия през нощта пациент бе направен преглед, при който се изясни, че всички направени му досега операции са успешни. Той е под наблюдение на най-добрите лекари и не се нуждае от допълнителна хирургическа намеса", са съобщили от администрацията на болницата.

Покушението срещу кмета бе извършено с огнестрелно оръжие в понеделник, когато той правел джогинг или карал колело (това предстои да бъде уточнено) по една от улиците на най-големия град в Източна Украйна.

Той бе ранен в гърба и са засегнати вътрешните му органи. Според лекарите в Харков раните му са животозастрашаващи. По случая е образувано наказателно дело.

Предполага се, че килърът е бил скрит в храстите и е успял да избяга.

54-годишният Кернес е един от най-известните политици от еврейски произход в Украйна. Украинското посолство в Тел Авив съобщи, че не е играло роля при преместването му в израелска болница. Според Ройтерс то вероятно е било уредено и финансирано по частен път.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

ZZarstvo Bulgaria i Tarnovskata Konstituzzia...

6

Анонимен

преди 10 години

Ami 4e toii si e 4istak evrein tozi kmet! Nqma ni6to slu4aino v tova,4e e v Israel! USA i Russia se upravlqvat ot evrei i tova e fakt,samo naii prostite Hora ne mogat da go proumeqt,koiito ne vijdat po dle4 ot nosa si (t.e. ot rakiqta,slatat i 4algata)!!!!!!!!!!!

5

муспи

преди 10 години

Това вонящо жидле не може да е ранено, защото който го хване може само да го убие.

fallback