Генадий Кернес Снимка: БТА
fallback

Операцията на кмета на Харков, срещу когото днес бе извършено покушение, е продължила около два часа, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки директора на болницата, в която се намира той. Генадий Кернес бе прострелян днес по обяд в гръб, в момент, в който е карал колело.

Състоянието на кмета, който е бил с тежка рана в областта на гърдите и корема, е стабилизирано. Няма опасност за живота му, каза професор Валерий Бойко, шеф на Института по хирургия.

Oще по темата
Според приятеля на Кернес, кандидат-президента и бивш губернатор на Харковска област, Михайло Добкин състоянието му все още е много тежко, той още не е прехвърлен в реанимация и е на апаратно дишане.

На мястото на стрелбата срещу кмета е намерена гилза, която дава основания да се предполага, че изстрелът е произведен от снайперистка пушка, каза говорителката на кметството Ирина Кушченко. Тя добави, че още е рано да се говори за версии за покушението.

Михайло Добкин заяви, че е уверен, че целта е била Кернес да бъде убит. По негова информация намерената гилза е калибър 7,62 мм. Това е гилза от снайперска винтовка Драгунов, каза Добкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Бъзик Изток

преди 9 години

Смърт на фашизма и Западната квазидемокрация

26

Анонимен

преди 9 години

До до 25Сигурен ли си ,че им е все едно !?

25

Анонимен

преди 9 години

Много се съмнявам, че гилзата от Токарев и Драгунов е една и съща.

fallback