Снимка Reuters
fallback

В летните учения на НАТО в Черно море ще участват американски бойни делфини, съобщи за руския в. "Известия", цитиран от ИТАР-ТАСС, говорителят на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза. Според нето това ще са първите натовски учения с участието на бойни делфини.

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини - известно е, че такива делфини подготвят единствено в Русия и САЩ, пише вестникът.

Лапуза казва, че ученията с участието на 20 обучени делфина и 10 морски лъва ще продължат една до две седмици (максималният срок за пребиваване на страни, които нямат излаз на Черно море, е 21 дни).

Задачата на американските делфини ще е да тестват нов антирадар, чието предназначение е да дезориентира вражески ехолокатори, а морските лъвове ще търсят мини и военни водолази. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

Анонимен

преди 10 години

Аз ги предупредих партньорски янките, че русите имат оръжия от бъдещия свят, те ми пратиха някакви араби от Гуантанамо... ако не са евреите, хамериканците и обувките си няма да могат да вържат, ба си тъпанарите!

200

Анонимен

преди 10 години

Бракя тестостеронови рамбовци, ако си нямате охтоподи, да ви услужим, м?

199

Българин

преди 10 години

Миналата седмица един Су-25 с новата система за РЕБ "Хибины" подави цялата електроника на американския есминец "Доналд Кук" и 12 пъти! прелетя над него, за което време американците не успяха да включат нито един радар. В истинска война това е смърт за кораба още на първия заход на самолета. Пентагона увеличи застраховките на моряците от $1 на $3 млн, обаче 27 от Кук подадоха рапорт за уволнение. ТОВА ЩО НЕ ГО ПИШЕТЕ. Сега янките много смели, цял месец не са с.рали в гащите.

fallback