Вячеслав Пономарьов. Снимка: Reuters
fallback

Самопровъзгласилият се проруски кмет на град Славянск Вячеслав Пономарьов запплаши с убийство вътрешния министър на Украйна Арсен Лаваков.

Лаваков обяви, че ще посети в скоро време източната част на страната, за да провери частите на Националната гвардия, разположени в отговор на проруския бунт. За визитата му Пономарьов бе повече от лаконичен, че няма да му стисне ръката и лично ще го застреля.

Oще по темата

По-рано през деня сепаратисткият лидер поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу "украинските националисти". Вячеслав Пономарьов призова Русия да прати оръжия, ако не може да изпрати войски, предаде Франс прес.

"До руското правителство и президента Владимир Владимирович Путин: искаме помощ. Ако не можете да изпратите
мироподдържащи сили, дайте ни оръжия", обърна се Пономарьов към Путин в изявление пред журналисти.

Той обясни, че проруските активисти се нуждаят от оръжия, тъй като нямат достатъчно, а украинската армия разполага с авиация и бронирана техника.

"За момента Русия не е отговорила" на този апел, уточни Пономарьов и допълни, че не е имал никакъв пряк контакт с Русия.

Четирима души бяха убити през нощта при престрелка на импровизиран контролен пункт, издигнат от проруските активисти на петнайсетина километра от Славянск, отбелязва Франс прес.
 
Днес бойците на многобройните блокпостове в и около града изглеждат все по-нервни, като, за разлика от предишните дни, проверяват внимателно повечето автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

Бай Хой

преди 10 години

Явно си се родил скоро или не си внимавал в час по история.Не забравяй че идеологът на руските комунисти бе юдеинът Ленин който срещу скромна сума пари от германия успя да смени управлението в Русия от Феодално династическо в комунистическо тоталитарно.Няма да се учудя ако станем свидетели как някой днешен комунист успее да смени и сегашният тоталитарно олигархически модел на управление в Русия с друг по модерен срещу скромна сума пари само че не от Германия.

190

Kiev Chicken

преди 10 години

Ако не ви харесва русофилията тука се връщайте обратно в soroscafe.bg CIApool.bg и NATOvnik.bg

189

чичо томовата колиба

преди 10 години

Скоро ще страдат всичките руски богаташи изнесли на запад парите изсарани от продажбата на природни ресурси.

fallback