Снимка: БТА
fallback

Заместник-директорът на училище близо до Сеул, ученици от което изчезнаха при потъването на ферибот в Жълто море преди два дни, бе открит днес обесен. Според медиите става дума за самоубийство, предаде Франс прес.

Тялото на 52-годишния Кан Мин Кю бе намерено близо до гимназията, където са събрани близките на жертвите и на 268-те изчезнали. Тя е разположена на южния остров Джиндо, недалеч от мястото на трагедията.

"Причината за смъртта предстои да бъде установена", заяви полицията пред АФП.

Oще по темата
Южнокорейската агенция Йонхап цитира изявление на полицията, според което трупът на загиналия е намерен да виси от дърво и случаят прилича на самоубийство.

Училищният служител бе сред 179-те оцелели в корабокрушението край южните брегове на страната в сряда сутринта. 352-ма от общо 475-те пътници на борда бяха ученици екскурзианти от гимназията Дануон в Ансан южно от Сеул, напомня АФП.

Официалните власти потвърдиха 28 смъртни случая при инцидента, но се очаква броят им да нарасне, отбелязва Асошиейтед прес.

Спасителната операция продължава. Роднини на изчезнали пътници обвиниха капитана на ферибота за трагедията. Според тях той и някои от членовете на екипажа са били сред първите хора, напуснали плавателния съд.

Следствени данни показват, че по време на преобръщането фериботът е бил управляван от третия помощник-капитан, а капитанът може дори да не е бил на мостика.

Капитанът и компанията, притежаваща кораба, се извиниха за загубените животи, но не признаха да са отговорни за злополуката.

Сред евентуалните причини за потъването на ферибота, върху които се е съсредоточило следствието, са небрежност от страна на екипажа, проблеми с натоварването на кораба и структурни дефекти, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До Циника

преди 10 години

Не си прав. Такава им е културата. Южна Корея е на едно от първите места по самоубийства в света (ако не и на първо). Такова им е възпитанието. Това е огромен срам за тях и за семействата им. Там ако "очерниш" репутацията си, си буквално отритнат от обществото и в много случаи дори от семейството си.

19

Deyja

преди 10 години

Стига сте се правили на оригинални с подмятания за БГ политици, имайте малко уважение към трагедия случила се в друга държава. Ако няма какво да кажете по темата, не коментирайте.

18

Анонимен

преди 10 години

С такива статии не давайте идея на политиците ни да се самоубиват,защото ако ги гризне съвестта,няма да останат такива.

fallback