Снимка: Reuters
fallback

Парламентът в Малта прие закон, който разрешава граждански съюзи между хомосексуалисти и им дава равни права, включително възможността да осиновяват деца, предаде БТА.

Депутатите от управляващата Лейбъристка партия на Малта гласуваха в подкрепа на закона. Представителите на опозиционната Националистическа партия се въздържаха от гласуване с мотива, че одобряват еднополовите отношения, но не подкрепят правото им да осиновяват деца.

Хомосексуалистите в Малта още преди това имаха право да осиновяват деца, като отделни лица, но новият закон вече им позволява и като двойки.

Католическата църква на Малта се обяви против закона, настоявайки, че макар в новото законодателство да има основателни мотиви, то не защитава по най-добрия начин интересите на децата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Православен

преди 10 години

Содом и Гомор, огън и жупел от небесата за тия нечестивци.

13

4

преди 10 години

егати на времето мажете яздили коне ходели на лов спели на вън и по пещери са кво стана целуват се и се женат хахахах некои трови с хормони ми се струва

12

До 10010

преди 10 години

Ще ги раждат, ако онзи, който прави децата поема отговорност за тях.Но както сигурно си успял(а) да забележиш, в този сайт мачовците се пенят на тема защо пък да са длъжни да водят момичето на сладкарница и там да му платят кафето? Защо да водят жени на разходка - да бъдат "развождачи" Обсъждат само тези две най-невинни претенции на момичетата, към които биха проявили интерес и считат, че това е "муфтене". За по-сериозен ангажимент и дума не се отваря.Хайде, *** че раждай от такъв.

fallback