Снимка: YouTube
fallback

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски дойде на заседанието на Държавната Дума, облечен с униформа на полковник от армията на Русия.

Самият Жириновски каза пред журналисти преди началото на заседанието: „Днес облякох униформа, която по закон мога да нося – на полковник, защото виждам как военната хунта в Киев се преоблече. И Турчинов, и други бивши цивилни – дадоха им камуфлажни дрехи“.

Жириновски подчерта, че днес властите в Киев говорят за вкарване в Доннецка област  на военна техника, включително танкове, БТР-и. По думите му там се движи пъстра маса: и спецчастите, и армията, и националната гвардия, предаде РИА Новости.

“Ето затова беше направен Майданът. Не за борба с корупцията, не за сваляне на властта. Майданът беше организиран от САЩ, за да започне това, което е започнало тази нощ. За това в Европа да замирише на барут, за да може с това оправдание рязко да бъде увеличен бюджетът“, каза Жириновски.

Той допълни, че докато загиват хора, в кабинетите в Брюксел и Вашингтон се договарят как да бъде поделена Европа.

По-рано днес и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов обяви началото на мащабна спецоперация в източната част на страната срещу привържениците на федерализацията.

Руският външен министър Сергей Лавров нарече вчера решението на новите украински власти да използват сила, включително армията, срещу протестиращите привърженици на федерализацията, крайно опасно развитие на събитията, посочва Lenta.ru.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

тупан

преди 10 години

До АнонименТъпанар

99

тя

преди 10 години

Много е прав и " право куме в очи" .БРАВО Жириновски!

98

до 107

преди 10 години

то пък един "запад" , видяхме го, като се започне с гейовете и се стигне до извратеняците.

fallback