Олександър Турчинов. Снимка: архив, Reuters
fallback

Киев предложи на ООН да бъде проведена съвместна спецоперация в източната част на страната заедно с миротворчески сили. Това е заявил временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи РИА Новости.

Според Турчинов това ще спомогне за избягване на противоправни действия или поне обвинения за такива.

Oще по темата

„Не възразяваме и приветстваме, ако с ваша помощ бъде проведена съвместна антитетористична операция в източната част на страната. Тогава специалистите и наблюдателите ще могат сами да потвърдят легитимността и правомерността на нашите действия“, е посочил Турчинов.

В отговор Бан Ки Мун е уверил, че Киев може да разчита на ООН като на партньор.

По-рано днес Олександър Турчинов обяви, че не изключва да бъде проведен всенароден референдум за федерализация на Украйна, тоест да бъде изпълнено едно от основните искания на проруските активисти, инициирали мащабни митинги в Югоизточна Украйна. Турчинов обаче е убеден, че „огромното мнозинство от украинците ще се обявят за неделима независима демократична и унитарна Украйна“, посочва Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 10 години

" МИТОТВОРЦИ ", къде сте и кои сте !" Да проведат съвместна операция "

85

Анонимен

преди 10 години

Какъв ООН , бе ? Функциите на ООН отдавна са иззети от САЩ. !Иска да каже Американските спецслужби на границите с Русия !И тоя е един бандит !

84

Истина

преди 10 години

и там бандитите взеха власта като при нас

fallback