Снимка: Reuters
fallback

Срокът, даден от украинските власти на проруските сепаратисти в град Славянск да сложат оръжие и да прекратят окупацията на правителствени сгради, изтече без признаци бунтовниците да се подчинят, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Oще по темата
Според кореспондента в 9 часа местно време тази сутрин над градското управление на милицията (едната от двете превзети от сепаратистите сгради) в града все така се вее руското знаме, а маскирани мъже продължават да се събират зад барикадите, издигнати от чували с пясък пред зданието. Камион е докарал още автомобилни гуми за укрепване на барикадите.

След вчерашната антитерористична операция на украинските власти срещу сепаратистите обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна, съобщи Франс прес. В града е спокойно и към 9.30 ч. по Гринуич не се чува шум от сблъсъци, предаде кореспондент на АФП.

Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" и поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, превърнало се в "диалог на глухи" между Запада и руснаците, отбелязва Франс прес.

Според Ройтерс в Славянск - град със 120 000 жители, където сепаратисти освен щаба на полицията държат и сградата на държавната служба за сигурност - се усеща напрежение във въздуха, въпреки че хората се опитват да вършат ежедневните си ангажименти. Пред централата на полицията има около 40 души, които са там в знак на солидарност с бунтовниците и се топлят край горящите във варели огньове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 10 години

преди 11 часаРАДВАМ СЕ ЧЕ ХОРАТА ПРОЗРЯХА ЧЕ САЩ СА СВЕТОВЕН ДИКТАТОР НОМЕР 1 В СВЕТА-----само вашите робски мозъци го "проумяват" товамръсни мекерета

66

Анонимен

преди 10 години

"Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" "това ако не е наглост не знам какво е...

65

Анонимен

преди 10 години

До ДаОстави го тоя. Това тука са български сепаратисти. Иска ми се, но сърце не ми дава да си поискам такова и тука, за да види българския народ какво е това и как заради 1000 ***, половин държава е извън строя със заплаха на някой гигант да я изоре!

fallback