Снимка: архив, Reuters
fallback

Украйна е на крачка от гражданска война, заяви тази вечер пред журналисти в руския град Ростов на Дон бившият президент Виктор Янукович. Той подчерта, че страната се движи към банкрут и че народът никога няма да приеме диктата на националистите, предаде ИТАР-ТАСС.

За Украйна днес са важни не скорошни избори, а диалог, допълни Янукович.

Oще по темата
Бившият президент отправи молба към украинските военни да не изпълняват "престъпните заповеди" на новите власти и да не стрелят срещу украинския народ. Той предупреди, че властите в Киев ще носят съдебна отговорност за това, което се случва в страната.

По думите на Янукович САЩ са пряко отговорни за събитията в Украйна и носят част от отговорността за задаващата се
гражданска война. Според него те действат чрез своите дипломатически възможности, а също чрез специалните си служби.

Директорът на ЦРУ Бренън на практика санкционира употребата на оръжие и провокира кръвопролитие в Украйна. Той е бил в Киев и се е срещал с Аваков и Турчинов. Решението за операцията е взето от киевските власти след тези срещи, заяви също Янукович.

Бившият президент каза, че организирането на референдум, който може да успокои Украйна, да спре започналата гражданска война и да предпази страната от разкол, е единственото решение, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Атомик

преди 10 години

Бренън отиде в Украйна СЛЕД като украинците обявиха антитерористичната си операция. Той ги спря да употребят сила, защото САЩ и НАТО не могат да им помогнат ако Русия влезе с войски да защитава своите командоси в Украйна ако те го загазят там. По градовете, които са обект на руски провокации се вижда коя част от Украйна ще бъде хвърлена на Мечката за да я нахранят. След това ще има малко мир, а после руснаците които сега се прекарат да идат в Русия ще бягат обратно към ЕС...

70

Бай Върбан

преди 10 години

До Анонимен--81 ; Имаш много здраве от баба си.САЩ, Русия ,Англия и др. подписаха договори с Украйна--1994 и 1997 г..Те гарантират териториалната цялост и независимост на Украйна за това че тя се отказва от притежаване на ЯДРЕННО ОРЪЖИЕ.Русия не спази задълженията си .Това не и е за първи път.

69

Бай Върбан

преди 10 години

До Анонимен--75 ; Янукович има много дебело криминално досие.Съден е 2 пъти-- за побой и кражба.От това което показаха личи че много е крал.Изобщо комунистите умеят да КРАДАТ.

fallback