Снимка: БТА
fallback

Батериите на черните кутии на изчезналия малайзийски самолет вероятно са се изтощили напълно, тъй като вече не се улавят никакви сигнали, предаде Асошиейтед прес.

Търсенето на останки и сигнали продължава, въпреки че след четирите силни подводни сигнала, засечени по-рано, вече не се долавя нищо.

От 8 април не са долавяни нови електронни сигнали и батериите на черните кутии на самолета може би са се изтощили напълно. Те издържат около месец, а този срок вече мина.

Oще по темата
Когато издирвателните екипи са сигурни, че повече няма вероятност да бъдат уловени сигнали, в морските дълбини ще бъде изпратен подводен робот.

По-рано Малайзия отрече твърденията на малайзийски вестник от вчера, че помощник пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, предаде Франс прес.

Малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн заяви, че доколкото той знае подобно позвъняване не е имало. Той обаче добави, че не иска да навлиза в периметъра на полицията и на международните агенции, разследващи случая със самолета.

"Не искам да преча на разследванията, които се извършват не само от малайзийската полиция, но и от ФБР, британските тайни служби МИ-6, китайското разузнаване и други агенции", заяви министърът на пресконференция в Куала Лумпур.

Той уточни, че нито един пътник от самолета, не е напълно отстранен от разследването. Вчера малайзийският вестник твърдеше, че само екипажът остава в кръга на заподозрените за мистериозното изчезване на самолета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Тонка

преди 10 години

Да се търси самолта със уреди за метал,като няма друга вазможност.Има и багетисти.

22

Анонимен

преди 10 години

едисон, няма смисъл черните кутии да работят 6 месеца! Ако транспондерите на борда не могат да се изключват и с голяма точност може да се определи къде е паднал самолета 30 дни са предостатъчно за сигнал на черната кутия.

21

Анонимен

преди 10 години

18, Сигналът на черната кутия се приема само от разстояние от няколко десетки километра. Първоначално не го търсеха изобщо в тази чат на света, защото самолета летеше към Пекин.

fallback