Снимка: БТА
fallback

Група членове на местните органи на властта в украинския град Харков е провъзгласила днес Харковска народна република, съобщи ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

В съобщението на руската информационна агенция, която се позовава на местни медии, се казва, че "група депутати" от  местните власти са обявили създаването на Харковска народна република и са "поели всички пълномощия на държавните институции".

В друг украински град - Донецк, днес проруски активисти, завзели областния съвет също провъзгласиха Донецка народна република и заявиха, че най-късно до 11 май ще организират  референдум за бъдещето на "републиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Avi

преди 10 години

Никога нямала държава Украина,идва от дума Окраина,искуствено направена от СССР,а след време Големи Гадове от Запад искат да сложат ракети и други: демократични: механизми да контролират Русия,да разпалят на национална и религиозна основа многонационална държава,Стига на Масони на ПсевдоДемокрация и подлите продажните политици,Ми всички Славяне,трябва да бъдем едини,Който Не, заминавайте за САЩ,Англия,мийте чинии на дебели и *** ***.Афган-85.

11

Анонимен

преди 10 години

КАКТО Е ТРЪГНАЛО ОТ УКРАИНА ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЕДИН ГОЛ Х.Й ЗА ТУРЧИНОВ.

10

Анонимен

преди 10 години

Някой да се съмнявал за тази логика на нещата?На въпроса колко скъпо ще и струва плаща нето на Русия - отгора е 'без значение : свободата е безценна '

fallback