Снимка: Reuters

Руските спецслужби твърдят, че са заловили украински диверсанти. Те събирали информация за руските военни части в близост до границата с Украйна, предаде БНР.

В Киев вчера беше обявено, че 26 сътрудници на руските специални служби са замесени в кървавите събития на Майдана. Няколко часа по-късно руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е арестувала 25 украински диверсанти. Те са заподозрени, че са подготвяли терористични акции в седем региона на Русия в навечерието на референдума в Крим на 16 март. Сред тях имало и трима активисти на движението „Десен сектор”.

Руски телевизионен канал излъчи репортаж за задържането на украинските граждани  и част от разпитите. В тях арестуваните твърдят, че срещу скромно заплащане е трябвало да снимат придвижването на руската военна техника в граничните райони и  да търсят контакти с някакви радикални руски групировки. Инструкциите идвали от Службата за сигурност на Украйна.

Представител на тази служба отказа да коментира руските твърдения, наричайки ги брътвежи. От организацията  „Десен сектор” също опровергаха съобщенията и ги определиха като поредната лъжа на кремълската пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase