Барак Обама Снимка: БTA
fallback

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че струпването на руски войски на украинската граница е необичайно и призова Москва да изтегли военните си и да започне преговори за сваляне на напрежението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Наблюдава се струпване на значително количество войски по границата под паравана на военни учения. Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно", каза от Ватикана Обама в интервю за предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес.

Oще по темата
Американският президент отбеляза, че това може да е само опит за сплашване на Украйна, но може да предшества и други действия.

Възможно е те да имат и допълнителни планове, каза той.

Обама направи тези коментари в края на посещение в Европа, след като САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада предупредиха Русия, че ще й бъдат наложени допълнителни санкции, ако предприеме по-нататъшни действия за дестабилизиране на Украйна.

В интервюто американският президент изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 10 години

До fripp - гриппЩо не знаеш за САЩ бе, Флинстоун? То споразумението важи и за САЩ. Да нямаш раздвоено зрение нещо? А за новоите им бази нещо да си чувал, както и за наеми, които дължат по този повод и на родината ти?

63

Анонимен

преди 10 години

До АлексБа си финансиста! Галфончик, те от човеколюбие САЩ и хиени не сринаха рублата,а? Затова като луди драпат да амнат руска земя. Не е фантастика. САЩ са толкова зле финансово, че само тая недостойна интрига, чийто пик съвпадна с предвижданата дата на жесток срив, ги спаси за малко. Иначе вече месец щяха да лазят по дъното. И щеше да стане такава буржоазна революция... Може да е с ниска стойност рублата, но е изцяло обезпечена. А САЩ печатат ли, печатат с частния Монетен двор. Как го виждаш? Собствениците са от питоните на света. Не им пука за народа на САЩ.

62

Анонимен

преди 10 години

До BulgataniДавай, Россия!

fallback