Снимка: Reuters

Австралия днес възобнови издирването на разбилия се малайзийски Боинг 777 в Индийския океан след 24-часово прекъсване заради лошото време, съобщи ИТАР-ТАСС.

Операциите по издирването бяха прекъснати заради силна буря с пориви на вятъра до 80 километра в час, обилни дъждове и рязко влошаване на видимостта.

Още по темата
Кораби и самолети отново се насочиха към зоната, разположена на около 2 500 километра от западното крайбрежие на страната. По данни на Австралийската служба за морска сигурност "издирвателната операция ще се разгърне в три зони с площ 80 хиляди квадратни километра". В нея ще участват 12 самолета - седем военни и пет граждански - от Австралия, Китай, Нова Зеландия, САЩ, Южна Корея и Япония, както и два кораба, един от които на австралийските военноморски сили.

"Ще продължим търсенето и ще направим всичко възможно за това да бъде разкрита тайната" на катастрофата на самолета, заяви австрийският премиер Тони Абът.

Боингът с 12-членен екипаж и 227 пътници на борда извършваше полет по маршрут Куала Лумпур-Пекин на 7 март. Връзката с авиолайнера прекъсна два часа след излитането от столицата на Малайзия, припомня ИТАР-ТАСС.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase