Франсоа Оланд. Снимка: Reuters
fallback

Джихадистка групировка отправи призив към мюсюлманите да бъде убит френският президент Франсоа Оланд заради военните интервенции на Франция в Африка, предаде Франс прес, като се позова на групата за наблюдение на терористични сайтове SITE.

Свързаният с Ал Кайда сайт Al Minbar Jihadi Media Nertwork отправи призив към мюсюлманите да засилят атаките във Франция и срещу френски обекти по света в подкрепа на мюсюлманите в Мали и Централноафриканската република.

"Подкрепа за мюсюлманите в тези страни е лесна задача за всеки честен човек, защото посолствата на Франция окупират земи на мюсюлмани", гласи въведението в текста на сайта. В неговия форум има 22 послания в подкрепа на кампанията, включително призиви за терористични атаки във Франция и за убийство на президента Франция Оланд. "Нито Оланд, нито войниците му ще имат мир, докато мюсюлманите в Мали и Централноафриканската република не могат да живеят нормално в страните си", гласи едно от посланията.

При предишни подобни призиви Франсоа Оланд е заявявал, че страната му е заплашвана не за първи път и че проявява изключително голяма бдителност, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

Ох да ви види Фюрера ,само на ислямисти ,*** и арабели ще ми станете,като се заемат с вас СС войските-ще нахраните рибите в океана.

6

цар симеон велики

преди 10 години

хора не съдете; франция се намесва във африка за опазване на човешките права и свободата на словото,както сащ във ирак,либия,югославия,и както англия във фонкландските острови,русия поне направи референдум във крим

5

Анонимен

преди 10 години

накрая може да се окаже, че Сащ и Англия са под диктата на Турция примерно

fallback