Снимка: БТА

Китайски сателити са забелязали обекти, плаващи в океана, в южната зона на издирване на изчезналия малайзийски самолет, които може да се окажат негови останки, съобщи Ройтерс.

Към района са изпратени кораби, които да проверят информацията, съобщи днес министърът на транспорта на Малайзия Хишамудин Хусеин.

Един от предметите е много голям, с размери 22,5 на 13 метра. Първоначално малайзийската страна съобщи, че размерите са 22 на 30 метра, но бързо след това коригира информацията.

Още по темата
Министърът съобщи също, че следователите не са открили нищо странно в разговора, воден от пилотите на изчезналия самолет, и диспечерите от констролната кула преди изчезването на самолета от радарите. Правителството на Малайзия не може да разпространи съдържанието на разговора, но потвърждава, че той не съдържа  нищо, "отклоняващо се от нормата", предаде ДПА.

Подозрителният предмет, засечен от китайски сателит, плава  на 120 километра от възможните останки от изчезналия малайзийски самолет,за които съобщи вече Австралия, съобщи китайската агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Предметът се намира в южния коридор, по който може да е поел изчезналият преди повече от две седмици самолет на малайзийските авиолинии. Той е бил забелязан на 18 март, два дни след като Австралия съобщи, че е засекла чрез сателит големи обекти, които може да са останки от самолет.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase