fallback

Снайперистите, стреляли по Майдана в Киев, са граждани на Украйна, обяви и.д. генерален прокурор Олех Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че украинската Генерална прокуратура е установила самоличността на снайперистите, стреляли по хора по време на февруарските протести в Киев.

Oще по темата
"Засега не мога да посоча имената им, но те се знаят. За момента само ще кажа, че са граждани на Украйна", заяви Махницки пред украинския "Пети канал".

По данни на министерството на здравеопазването на Украйна 95 души са загинали по време на протести в Украйна от 30 ноември 2013 година до 3 март. Близо 1000 души са потърсили медицинска помощ.

В началото на март стана ясно, че Европейският съюз иска разследване и предаване на правосъдието на отговорните за убийствата и насилието в Украйна. Това стана ясно от думите на Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън. Тя каза това, помолена за коментар на изтеклия запис на разговора на Ащън с външния министър на Естония Урмас Пает.

Както Dnes.bg съобщи, в записа външнополитическият представител на ЕС Катрин Ащън и външният министър на Естония Урмас Пает обсъждат насилието в Украйна.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает. "Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Ащън.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

?

преди 10 години

ОБАМА ще указва НАТИСК върху Европейските държави , за Украйна ?

76

Анонимен

преди 10 години

ОБАМА ще лети за Европа и Саудитска Арабия . Ще се намесва в Украйна ?

75

До 65.

преди 10 години

За каква руска пропаганда говориш бе човек ?Черноморския флот на Русия е в Крим !Това го разясняваха и американците . Това се знае от всички ! Става въпрос , колко войска са вкарали сега Малко ще им стане тясно, ако и НАТО се настанеше там . Украйна в НАТО и Крим .И кой има право на Крим ? Американците ли ? От 2014 Крим да е Американски !! Те за какви интереси говорят в Черно море , като не са Черноморска държава ?

fallback