Снимка: БТА

Снайперистът, който стреля вчера в Симферопол, е задържан. Информацията беше потвърдена от МВР на Крим, предаде радио „Вести ФМ“.

Още по темата
Стрелецът се оказа 17-годишен жител на Лвовска област в Украйна.

Предполага се, че задържаният непълнолетен е от радикалното националистическо движение "Десен сектор", посочва Gazeta.ru.

При стрелбата вчера в Симферопол загинаха двама души, а двама бяха ранени.

МВР съобщи, че е стреляно в две посоки: срещу украинска военна част и срещу представители на силите за самоотбрана, намирали се около сградата.

Междувременно командващият Черноморския флот на Русия вицеадмирал Александър Витко каза, че стрелбата в Симферопол, при която вчера загинаха двама души, е била провокация - "там е действал снайперист, както на Майдана". Това предаде агенция Криминформ, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Витко заяви, че на 14 март ръководството на Черноморския флот е казало, че се подготвя провокация в Крим, пише БТА.

"Случилото се вчера в Симферопол е недвусмислено и е провокация. Ако се съди по почерка, явно е действал снайперист, както на Майдана. В резултат са загинали двама души", заяви Витко.

"Въпреки това луди глави в сегашното ръководство на Украйна се изказваха за разрешаване на употребата на оръжие", заяви той.

"Искам да предупредя всички - и най-вече личния състав на украинските военноморски сили - не дай Боже някой да стреля дори от барикади. Огънят не е играчка. Моля това да се разбира дословно", каза Витко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase