Снимка: архив, Reuters

Няколкостотин участници в митинг в град Севастопол превзеха сградата на щаба на украинските военноморски сили и издигнаха над сградата националния флаг на Русия и флага на руския Черноморски флот (ЧФ), предадоха осведомителните агенции.

Още по темата

Командирът на ЧФ Александър Витко пристигна в щаба за преговори с командира на ВМС на Украйна Серхий Хайдук, предаде ИТАР-ТАСС. Според агенцията на фасадата на сградата е написано: "Военноморските сили на Украйна са против фашизма! Ние сме за мир!"

Насилие срещу украински военни не е приложено. В операцията не участват руските въоръжени сили, отбелязва ИТАР-ТАСС.

АП посочва, че сградата е била охранявана от украински войници, а невъоръжените бойци от т. нар. кримски сили за самоотбрана са били в очакване да видят дали постовите ще ги пуснат да влязат. Бойците издигнали руския флаг в двора на комплекса.

Ройтерс цитира очевидец, според когото при един от входовете на украинския военноморски щаб се веят три флага на Русия. До тях стоят трима въоръжени мъже в униформи без отличителни знаци.

В района пребивават още няколко невъоръжени бойци от силите за самоотбрана, които подпомагат анексирането на Крим от Русия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase