Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase