Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

На фона на събитията в Украйна и Олимпиадата в Сочи рейтингът на руския президент Владимир Путин скочи до 71,6%, което е максимумът за последните три години. Това съобщи Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

„През последните няколко години руснаците като цяло изразяват одобрение към работата на президента на ниво над 60%. Предишният максимален показател (68,8%) е от май 2012 г. - веднага след встъпването на Путин в длъжност като държавен глава“, съобщиха социолозите.

Oще по темата
От средата на февруари досега рейтингът на Путин е скочил с 9,7%.

Малко по-рано и Фондът за обществено мнение съобщи за ръст на популярността на руския президент. На въпрос „За кого бихте гласували, ако президентските избори са следващата неделя?“ Путин е бил посочен от 53% от анкетираните.

Политологът Александър Конков отбеляза, че и двата рейтинга – и на ВЦИОМ, и на ФОМ, „свидетелстват, че популярността на президента Путин нараства през последните дни и седмици и достигна максимума си най-малкото от предишните президентски избори преди 2 години“. Той припомни, че през 2012 г. на изборите Путин спечели 63,6% от гласовете.

Според политолога изследванията сочат, че мнозинството от руснаците одобряват дейността на президента, одобряват неговите решения от последните седмици и месеци, одобряват курса на страната, който в момента до голяма степен се отъждествява с поведението на международната арена. Това са и Олимпийските игри в Сочи, на които Русия победи, и успехите на руските спортисти на Параолимпийските игри и естествено, събитията в Украйна, които се възприемат много емоционално в Русия, посочи Конков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

399

историк

преди 10 години

такова понятие и нация като Украйна не съществува! Киевска Рус е началото на съвременните руски племена , никъде в историята не с еспоменава за Украински племена и Украйна. Това е територия , за която Полските племена и Руските са се борили и воювали няколко пъти. Ту поляците превземат , ту руснаците докато накрая си поделят територията. Самото име означава крайна земя. Украйна. Така че местните националисти не знам какво точно отечество защитават...те са руснаци/поляци. Стават смешни

398

supernova®

преди 10 години

Е, след няколко седмици като се изпари възторга и дойде отрезвяването, че като се натрупа панически рассийското население да си тегли от банката обезценените рублички едва ли ще им е до реномета и превъзнасяния, ама нейсе... Тогава има да му ядат на президента си... рейтинга :D Колкото по-голям, толкова по-добре за нацията, нали?

397

гост

преди 10 години

Ето ви един доказан,натурален сатрап.....И пак виждам тук хорица ревът за "братска Русия",това и подобно невежество ще тикнат света към катастрофа.....

fallback