Снимка: Reuters
fallback

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Oще по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

178

БУЛАВА

преди 10 години

До анонимен 203. Информация за описаното случващо се има навсякъде,нужно е само човек да се поинтересува.ИСТИНАТА Е ЯВНА И НЕ СТРУВА МИЛИАРДИ КАКТО ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА!.Важно е хората ,да знаят от къде им идват бедите и защо!

177

Анонимен

преди 10 години

Бях писал в другата "новина" -с репортерите че се започва замерянето с информационни лай*@, *** ми го изтриха. От това следва ли да си вадя изводи за ролята на репортерите без граница или не?

176

Анонимен

преди 10 години

абе тая неграмотница *** днеска направо *** пейзажа с нейните работни публикации, а защо не пишеш че като са ги превзели с набучили на щиковите си децата, изнасили са жените, а мъжете скопили, така щеше да е по достоверно и щяхме да ти повярваме, а сега от тоя постен преразказ не можахме да придобием представа какво реално се е случило, обади се на селезньов и SNN за допълнителна информация от мястото на събитията - па що не вземеш да си смениш работата, така и на себе си ще си по-полезна

fallback