Снимка: Reuters
fallback

Украйна е готова за разговори с Русия, но Москва трябва първо да изтегли войските си, да спре подкрепата си за сепаратистите и терористите и да се придържа към международните споразумения, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той съобщи, че е разговарял за втори път с руския премиер Дмитрий Медведев, пише БТА. Двамата говориха първо в събота по телефона и това беше единственият контакт на високо равнище между Русия и Украйна от началото на кризата.

По повод решението на кримските власти за референдум на 16 март за присъединяването на Крим към Русия украинският премиер коментира, че никой в цивилизования свят няма да признае резултатите от "този така наречен референдум, организиран от тези така наречени власти".

Oще по темата

Яценюк подчерта, че пакетът с помощи на ЕС за Украйна възлиза на 15 милиарда долара, предаде ИТАР-ТАСС.
Той поясни, че в най-скоро време страната му ще получи 1,6 милиарда евро ( 2 милиарда долара), което ще позволи на Украйна да извърши реформи и да стабилизира икономическата си ситуация. Премиерът съобщи, че Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие предлагат на Украйна 8 милиарда долара. С тези средства страната ще може да модернизира икономиката си, да създаде ново производство, нови работни места и да повиши конкуретността на продукцията си.

Яценюк подчерта, че освен това европейските страни едностранно ще отворят европейските пазари за украински стоки, като от това украинската икономика ще се сдобие с 400 милиона долара. Премиерът на Украйна увери, че политическата част от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписана в следващите седмици, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

о

преди 10 години

Молчи ***!

78

Филибето

преди 10 години

Щял да разговаря с Русия,как се вижда тоя *** до Путин или до Медведев.Те в селото го не искат,то за попа пита,а накрая и бой може да яде

77

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен АНОНиМЕН ,като си почнал да разказваш историята за голодомора защо не я разкажеш ДОКРАЙ!Ако случайно не разбираш,или се правиш че не разбираш,говоря за изолацията на която Запада подлага СССР по това време,въпреки че ИМЕННО ТОЙ ДОКАРВА БОЛШЕВИКИТЕ НА ВЛАСТ!

fallback