Снимка: Reuters
fallback

В Киев днес започна работа мисия на Международния валутен фонд, оглавявана от българина Николай Георгиев, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Експертите на Фонда ще останат в страната до 14 март, съобщи представителството на МВФ в Украйна. Целта на мисията е да оцени ситуацията в страната и да обсъди икономическите реформи, от които зависи подкрепата на международната финансова институция, пише БТА.

За последен път мисия на МВФ е посещавала Киев през октомври 2013 година, а последният меморандум между Украйна и МВФ бе подписан през лятото на 2010 година, припомня ИТАР-ТАСС.

Тогава Фондът откри за Киев нова програма за финансиране на обща стойност 15,5 млрд. долара, но Украйна успя да получи само първите два транша или общо 3 милиарда долара.

Програмата бе спряна, тъй като Украйна не изпълни изискванията на МВФ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Арети

преди 10 години

Нациэмът е идеология съэдадено от Адолф Хитлер!!! Тя подкрепя шовениэма и националното самосъэнанине на една нация, че е най-великата и по-велика от нея няма!!! Обявява се срещу други наций, който всъщност управляват някакъв контрод над Света или са прекалено раэлични от немците!!! Мисля, че НОМЕРА С ЕВРОТО НЯМА ДА МИНЕ:-)))!!!

25

Анонимен

преди 10 години

Бах ти грозотията!Тиа хора нямат нито срам нито свян да измъчват цели народи!Те са кръвопийци и престъпници срещу човечеството!Трябва да бъдат съдени като фашистки престъпници!

24

Анонимен

преди 10 години

Това е бъдещата Мис Свят.

fallback