Снимка БТА
fallback

През последното денонощие около 10 кораба от Черноморския флот на Украйна са напуснали Севастопол, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни източници. От администрацията в Симферопол  потвърдиха за РИА Новости, че десетина кораба са напуснали базата в Севастопол през последното денонощие "без каквато и да  било принуда от страна на администрацията на Кримската автономия", като уточниха, че впоследствие няколко кораба се  върнали в базата в Севастопол поради повреди.

Oще по темата

Председателят на Одеската областна администрация Николай Скорик, цитиран от ИТАР-ТАСС, потвърди, че част от корабите от ВМС на Украйна в момента се отправят от Севастопол за Одеса, където ще бъдат дислоцирани в пристанище "Южний".

Той съобщи, че утре областният съвет ще се събере на извънредна сесия, за да приеме обръщение към украинското ръководство и гражданите на Одеска област с призив за запазване на единството на Украйна и на спокойствието в района. По думите му ситуацията в областта е стабилна и се намира под контрола на властта, която функционира нормално.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Доколенков

преди 10 години

До тадададааамПише се:МАТЕРИАЛтатуирай си го на челото

71

Доколенков

преди 10 години

Няколко кораба се върнаха поради повредиостаналите ги влачат на буксир, поради липса на гориво!

70

десен

преди 10 години

Сега ще ви кажа какво ще стане в украйна,и те като нас ще погледнат на изток към Европа и ще си останат бедни,все пак и там като тука е пълно с Русофили и Комунисти,после същите тия Комунисти и Русофили ще кажат че зад тая мизерия и беднотия се крие ЕС,САЩ и Еврейте.....Позната История,вече сме я гледали няколко пъти

fallback