Снимка БТА

През последното денонощие около 10 кораба от Черноморския флот на Украйна са напуснали Севастопол, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни източници. От администрацията в Симферопол  потвърдиха за РИА Новости, че десетина кораба са напуснали базата в Севастопол през последното денонощие "без каквато и да  било принуда от страна на администрацията на Кримската автономия", като уточниха, че впоследствие няколко кораба се  върнали в базата в Севастопол поради повреди.

Още по темата

Председателят на Одеската областна администрация Николай Скорик, цитиран от ИТАР-ТАСС, потвърди, че част от корабите от ВМС на Украйна в момента се отправят от Севастопол за Одеса, където ще бъдат дислоцирани в пристанище "Южний".

Той съобщи, че утре областният съвет ще се събере на извънредна сесия, за да приеме обръщение към украинското ръководство и гражданите на Одеска област с призив за запазване на единството на Украйна и на спокойствието в района. По думите му ситуацията в областта е стабилна и се намира под контрола на властта, която функционира нормално.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase