fallback

Украйна се намира на ръба на катастрофа след обявяването на война от страна на Русия, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Франс прес.

"Надяваме се, че нашите международни партньори и цялата международна общност ще подкрепят териториалната цялост и единство на Украйна и ще направят всичко възможно да спрат военния конфликт, започнат от Русия. Не става дума за заплаха, става дума за действително обявяване на война срещу моята страна", каза Яценюк след
закритото извънредно заседание на Върховната рада.

Премиерът съобщи, че въпреки катастрофалното състояние на държавните финанси, правителството е намерило начин да отдели допълнителни средства за повишаване на отбранителната способност на Украйна, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

Украинското въздушно пространство ще бъде затворено за всички неграждански полети, цитира Ройтерс съобщение на изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов.

Турчинов също призова световните лидери да предприемат "реални стъпки" в помощ на страната му.

"Всеки опит за нападение срещу военни обекти представлява пряка военна агресия срещу нашата страна", подчерта той.
 
Стотици въоръжени лица без опознавателни знаци са обкръжили украинска пехотна база в Приволное в Крим, съобщава Асошиейтед прес.

Според агенцията най-малко 13 военни автомобила, във всеки от който има по 30 души и четири бронирани коли, съоръжени с картечници са разположени около базата. Превозните средства са с руски регистрационни табели, отбелязва АП.

По-рано днес агенцията съобщи за придвижване на руска военна колона от базата на Черноморския флот в Севастопол към столицата на Крим - Симферопол.

Не са забелязани движения на украински военни части през днешния ден, съобщава Асошиейтед прес. Съветът за национална сигурност на Украйна обяви по-рано днес, че в защита на страната ще бъдат призовани "всички, от които въоръжените сили се нуждаят в този момент".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

332

готвят и сащ

преди 10 години

кротко сег а е момента да с е видят чуждите шпиони в кремъл и в киев и минск,,щов в киев подставиха убиици на власт да се внимава,,не стига че участваха в орг убииств ас цел набеждаване на янукович ами завзеха власта а армия и полиция се правят на и изпълняват нареждания на превратаджиите много внимателно...

331

Parola

преди 10 години

Az se chudia zashto Putin gi e ostavil oshte na vlast tezi izvergi. Triabvashe do sega da gi mahne, nikoi ne gi e izbral, doidoha s nasilie i s nasilie triabvashe da sa premahnati veche. Mnogo im cepi basmata na tezi teroristi.

330

Анонимен

преди 10 години

Първо ...всички са преминали на страната на Кримчани. Второ ....ако някои западняк дори пиратка хвърли в посока на русите ще бъде убит от 800 намушквания с нож като мръсен нацист.Никой не смее да вдигне ръка срещу мотивиран Руснак. Трето... всички нацисти са се *** звярски много. Четвърто.. само една атомка да остъкли американски град и Обама ще е последния президент в историята на САЩ. ТОЧКА ...КАЗАХ

fallback