Барак Обама Снимка: архив, БТА

Руският Съвет на федерацията възнамерява да поиска от президента Владимир Путин да отзове посланика на Русия в САЩ, съобщи Франс прес, позовавайки се заместник-председателя на горната камара на парламента Юрий Воробьов.

Според Воробьов американският президент Барак Обама е преминал границите на допустимото и е оскърбил руския народ, заявявайки, че Русия "ще плати скъпо за политиката си", посочва ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Вчера от различни медии чухме, че Обама е заявил, че Русия ще плати скъпо за политиката си. Известно ни е, че бойци от Майдана са били подготвени в Литва и Полша. Сега те искат да разпространят действията си и в източните райони на Украйна и Крим, каза Воробьов.

Той определи изказването на Обама като пряка заплаха, с което американският президент е прекрачил границите на допустимото и е оскърбил руския народ.

Заявявайки вчера, че всяка военна намеса в Украйна ще има цена, Барак Обама премина една червена линия и унижи руския народ, каза заместник-председателят на руския сенат, цитиран от АФП.

Смятам, че трябва да поискаме от президента Путин отзоваване на руския посланик от САЩ, каза Воробьов. Предложението му бе подкрепено от друг руски сенатор, Вячеслав Щиров.

Председателката на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко възложи на комисията по външни работи към горната камара да подготви обръщение към президента Путин за отзоваване на руския посланик от САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase