Олександър Турчинов. Снимка: Reuters
fallback

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов предупреди руските военноморски сили в Крим да не предприемат военна агресия и ги призова да не напускат базата си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Обръщам се към военните командири на Черноморския флот: всички военни трябва да останат на територията, предвидена в договорите. Всяко придвижване на военни ще бъде възприето като военна агресия", заяви Турчинов пред украинския парламент.

„Каквито и да са придвижвания извън пределите на тази територия ще бъде оценено като агресия. Украинската държава ще може да защити своя суверенитет и териториалната си цялост“, заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

Турчинов отправи призив за спокойствие, след като сградите на парламента и правителството в Симферопол, столицата на автономната република Крим, бяха превзети от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, които той нарече "престъпници във военни униформи", посочва Ройтерс.

Временният президент е издал заповед на силовите структури да предприемат всички необходими мерки за защита на гражданите, добавя Ройтерс.

Руският Черноморски флот използва базата в Севастопол на полуостров Крим с рускоезично население, напомня АФП, цитирана от БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

259

анонимен

преди 10 години

До АнонименПосерко. Живял в страна затвор. Ако ви бяха пращали в по-голями количества по почивните станции като Белене, Скравена и т.н. такива *** като тебе сега Б-я нямаше да е на това дередже.

258

Анонимен

преди 10 години

До ЯнуковскиКой те излъга че повечето сте русофоби бе нещастнико ***? Русофоби са господарите ти които ти плащат за да сееш омраза срещу Русия. *** *** и мекерета...

257

Хицков

преди 10 години

До АнонименХа-ха-ха!Това нов виц ли е?

fallback