Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че САЩ не търсят конфронтация с Русия след политическите промени в Украйна, предаде ДПА.

Oще по темата
"Надяваме се, че Русия няма да гледа на това като на някакъв вид продължение на Студената война", каза Кери пред телевизия Ен Би Си. "Ние не гледаме на нещата по този начин. Това не е "Роки 4", добави той.

Холивудският филм, излъчван в пика на напрежението между източния и западния блок през 1985 година, разказва за американски боксьор, който излиза на ринга срещу съветски шампион.

Кери направи тези коментари часове след като Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност на войските си по украинската граница в момент на голямо напрежение между етнически руснаци и проукраински настроени жители на автономната украинска република Крим, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Дзвера

преди 10 години

До ЯнуковскиИ как по-точно ще изхвърчи???

51

Анонимен

преди 10 години

До Януковски И докато немците дават 200 000 пленени и 70 000 убити, то руснаците дават над 1 млн. жерви (убити), от които над 15 000 застреляни "дезертьори"... Срещу финландската армия по време на конфликта за Карелия - руснаците дават почти 300 хил. убити, при условие че воюват срещу 150 000 армия. Не за друго, просто военните са били повишавани в звани и длъжност по партийни заслуги, а не по военни - във Финладия, Халкин Гол и ВСВ - тепърва се учат да воюват.

50

Сталин

преди 10 години

До ЯнуковскиПоредния *** дето и понятие си няма от военна история! Тъпо създание на discovery chanel.Типичен продукт на USA.

fallback