Снимка: архив Ройтерс
fallback

Около сто служители на лвовското поделение на спецчастите за борба с безредиците „Беркут“ паднаха на колене в памет на загиналите на Майдана в Киев по време на сблъсъците между протестиращите и органите на реда.

По време на митинг в центъра на Лвов служителите на „Беркут“ помолиха за прошка.

Oще по темата
Хиляди местни жители се събраха на площад „Тарас Шевченко“ в западния украински град. При появата на представителите на спецчастите, които бяха облечени в цивилни дрехи, беше направен коридор, по който мъжете преминаха сред викове „Позор“.

На сцената се качи командирът на частта заедно с няколко от подчинените си. Той обясни, че всички съжаляват за случилото се Киев и за факта, че са участвали в него. Мъжът се закле, че не са използвали сила, а когато получили заповедта да атакуват протестиращите граждани, са отказали да се подчинят.

Към 11-и февруари в Киев е имало 130 служители на „Беркут“ от местното поделение, сочат данни на МВР е Лвовска област

Само ден преди митинга в центъра на Лвов служители на спецчастите в Севастопол бяха посрещнати от етническото руско население като герои.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

пен4о

преди 10 години

И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. пак и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партия велика води нашия победен строй .

30

Анонимен

преди 10 години

Поне Украина да се избави от робството. В България робството е приоритет, но с общи народни сили може да се разкъсат оковите.

29

Анонимен

преди 10 години

Този който заставя някого да пада на колене и да се разкайва за действия, които може и да не са били негови и по този начин да им слага вина още повече използвайки техните семейства за да ги принуди СА С ГРЯХ ПРЕД БОГА.

fallback